Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във

...
 Посолството на Република Гърция в България ни информира, че във
Коментари Харесай

Границата с Гърция затворена до сряда

 

Посолството на Република Гърция в България ни осведоми, че по отношение на идните промени на разпоредбите за влизане в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “, задължителнията за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде разполагаем за пътешестване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ до 14 юли 2020 година, вторник, 00:01 часа. Това оповестиха от Министерство на външните работи (МВнР). Пътуващите, които към този момент са издали своите формуляри, към момента ще могат да преминат граничния пункт, само че жители без формуляр няма да бъдат позволени да влязат и ще би трябвало да отсрочат пътуването си за 15 юли.

Гръцкото посолство осведоми също, че новите правила влизат в действие на 15 юли 2020 година в 6 часа сутринта, а не както бе съобщавано до в този момент - от 14 юли. Според новите правила всички жители, които влизат в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “, по несъществени аргументи са задължени да показват отрицателен ПСР тест за ковид, осъществен не по-рано от 72 часа преди влизане в Гърция.

Само пасажери, които имат документ за отрицателен ПСР тест, ще бъдат допускани да влязат в Гърция. Гръцкото посолство посочи през днешния ден, че документът за негативен резултат от проба за ковид би трябвало да бъде публикуван на британски език и да съдържа трите имена и номера на паспорта (лична карта) на пасажера.

Тестовете за ковид ще бъдат признавани, в случай че са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, които са упълномощени от съответните национални органи по акредитация (не безусловно особено за COVID-19). Сертификати, които не дават отговор на тези критерии, няма да бъдат одобрявани. Фалшифицирането на документ се санкционира от гръцкото законодателство. БЛИЦ напомня, че за облекчение на българските жители Министерство на външните работи разгласява лист с лицензираните лаборатории у нас за осъществяване на проби за ковид.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР